personlig träning med pt karin

Mammaträning

Det finns många tankar kring gravid och mammaträning. Är det farligt? Får man en bättre förlossning? Hur kommer man i form efter? Sanningen är att man måste anpassa träningen efter just dig, din graviditet, din kapacitet, din kropp och din dagsform. Passa på att träna när du har dina bättre dagar. Är du en van tränare så kan man i stort sett fortsätta som vanligt och anpassa träningen desto mer tiden går och graviditeten fortskrider. Genom att hålla igång under graviditeten så håller du kroppen stark och det underlättar när magen blir tyngre.En stark kropp och bra kondition gör att du känner dig starkare, piggare, uthålligare. Du orkar helt enkelt mer och längre. Det underlättar både under graviditeten och vid förlossningen.


Styrketräning under graviditet förbättrar din hållning och minskar risken för ryggvärk.

Du får även bättre sömn, mindre illamående och trötthet.


Regelbunden träning tillsammans med vardagsmotionen är även viktig för den psykiska hälsan och många känner i och med detta att de får en förhöjd livskvalité under graviditeten.


Det finns även forskning som säger att om du tränar under din graviditet så minskar risken av att få en för tung och stor bebis vilket i sin tur innebär mindre risker vid förlossningen. Det reducerar även riskerna för barnet att bli överviktigt senare i livet. 


Träning efter förlossning

De första 6-8 veckorna kan du börja med att promenera och göra knipövningar för att stärka bäckenbottenmuskulaturen. Ca 8-10 knip tre ggr/dag.


När du kommit igång med detta efter ett par veckor kan du börja aktivera den inre magmuskulaturen. Det gör du lättast genom att ligga på rygg med fötterna i golvet och pressa ländryggen mot golvet 15 ggr 3/dag.


Efter ca 2 månader kan du komma tillbaka till gymmet eller börja din träningsresa ihop med mig.


Tveka inte att höra av dig!