personlig träning med pt karin
Massage av idrottsskador
Massage av idrottsskador

Idrottsmassage

Hur hjälper idrottsmassage?
När man tränar hårt eller jobbar mycket och stressar så samlas slaggprodukter i musklerna som tex mjölksyra och du får stela muskler och muskelhinnor och det kan bildas knutar som stoppar upp blodflödet, du får smärtor och huvudvärk om de sitter i nacken.


Massage minskar skador och smörjer leder

Muskelcellerna får bättre tillgång till näring och syre

För tight fashia hindrar även muskeltillväxten av muskeln eftersom den inte har någon plats att växa. Massage minskar skador, smörjer leder, ökar elasticiteten i muskeln och muskelcellerna får bättre tillgång till näring och syre.

Massage minskar stress, smärta och ångest

Massage verkar lugnande

När du får massage utsöndras även vissa hormoner som oxytocin som är ett hormon som verkar avslappnande, lugnande, skapar trygghet, minskar stress, smärta och ångest. Andningen förbättras när muskelspänningar frigörs och massage lugnar orolig mage och förbättrar matsmältningsproblem.


Massage förbättrar ditt immunförsvar
Massage minskar också produktionen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin och ökar halterna av må-bra hormoner som dopamin, serotonin och oxytocin. Massage förbättrar även ditt immunförsvar eftersom det ökar antalet vita blodkroppar.

PT Fredrik rekommenderar idrottsmassage
PT Fredrik rekommenderar idrottsmassage

Referenser idrottsmassage

”Efter flera års tung styrketräning och många lyft i arbetet som personlig tränare fick jag flertalet knutar på mina muskelfibrer och även en inklämning i vänster axel. Tyvärr hade jag slarvat med att stretcha efter tunga träningspass vilket har försämrat min rörlighet.


Nu kör jag Idrottsmassage en gång i veckan hos PT Karin och de flesta knutar är borta och inklämningen bättre, vi jobbar även löpande med min strechting, vilket har förbättrat min rörlighet.


Jag rekommenderar dig som styrketränar löpande att gå på Idrottsmassage hos Karin. Bättre med prehab än rehab."/PT Fredrik